Τοπικοί νόμοι και απαιτήσεις τελωνειακής ταυτότητας

Να έχετε  αντίγραφο του διαβατηρίου σας ή άλλου  αναγνωριστικού με φωτογραφία που επιβεβαιώνει την εθνικότητά σας ανά πάσα στιγμή.

Άσεμνη συμπεριφορά

Η άσεμνη συμπεριφορά, δεν είναι ανεκτή. Η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις και τα δικαστήρια είναι πιθανό να επιβάλουν βαριά πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης σε άτομα που συμπεριφέρονται άσεμνα. 

Ναρκωτικά και αλκοόλ

Μην ασχολείστε με τα ναρκωτικά οποιουδήποτε είδους και μην φέρετε ναρκωτικά - συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών κατηγορίας Γ - από τη χώρα σας. Η κατοχή ακόμη και μικρών ποσοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε μακρά ποινή φυλάκισης. Το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και η χρήση νιτρώδους οξειδίου μπορούν να σας κάνουν λιγότερο επιφυλακτικούς, ή να έχετε λιγότερο αυτοέλεγχο και να μειώσουν την αντίληψή σας για το περιβάλλον σας. Οι ελληνικές αρχές περιορίζουν την πώληση νιτρικού οξειδίου, καθώς είναι παράνομο να το αγοράζετε ή να πουλάτε για ψυχαγωγική χρήση στην Ελλάδα. τα προηγούμενα μπορεί να οδηγήσουν σε για σύλληψη καθώς και πιθανή επιβολή  πρόστιμο. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση του. Η οδήγηση οποιουδήποτε οχήματος ενώ έχετε υπερβεί το νόμιμο όριο κατανάλωσης μπορεί να οδηγήσει σε βαρύ πρόστιμο ή / και φυλάκιση.   Εισαγωγή τροφίμων και ποτών στην ΕΕ Δεν μπορείτε να μεταφέρετε κρέας, γάλα ή προϊόντα που τα περιέχουν σε χώρες της ΕΕ. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους, για παράδειγμα ορισμένες ποσότητες γάλακτος σε σκόνη, βρεφικής τροφής ή τροφής για κατοικίδια που απαιτούνται για ιατρικούς λόγους. Ελέγξτε τους κανόνες σχετικά με τη λήψη τροφίμων και ποτών στην ΕΕ στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δημόσια συγκοινωνία Μερικές φορές είναι απαραίτητο να σφραγίσετε το εισιτήριο σας ή να επικυρώσετε το εισιτήριό σας στις δημόσιες συγκοινωνίες για να είναι έγκυρο. Αγορά αγαθών ή υπηρεσιών Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει απόδειξη για τυχόν αγαθά ή υπηρεσίες που αγοράζετε. Εάν αγοράσετε πειρατικά CD ή DVD στην Ελλάδα, μπορεί να αντιμετωπίσετε μέχρι και φυλάκιση. Μην αγοράζετε αμυντικά αντικείμενα, όπως σπρέι πιπεριού,  μαχαίρια με μήκος λεπίδας 10 cm ή παραπάνω. Αυτά τα αντικείμενα θεωρούνται ως όπλα στην Ελλάδα και εμπίπτουν στον ισχύοντα νόμο περί κατοχής όπλων. Πρέπει να έχετε ειδική άδεια από την τοπική αστυνομική αρχή για να μεταφέρετε οποιοδήποτε όπλο, διαφορετικά ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σύλληψη και νομικές κατηγορίες. Το ίδιο ισχύει και για τα μαχαίρια. Πρέπει να έχετε ειδική άδεια για να μεταφέρετε οποιοδήποτε μαχαίρι που δεν είναι φτιαγμένο για οικιακή, επαγγελματική, καλλιτεχνική ή κυνηγετική χρήση. Κάπνισμα Είναι παράνομο να καπνίζετε σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Η ποινή για παράβαση αυτού του νόμου αντιστοιχεί σε πρόστιμο έως 500 €.  

Παρκάρισμα και οδική συμπεριφορά

NEXT
Visit us on Facebook